23. oktoober 2014

Võru Folkloorifestival

Juulikuus kõik on uus. Esimene üldtantsupidu on Uppsari jaoks seljataga, kuid uudsed ettevõtmised sellega ei lõppenud Möödunud nädalavahetusel võtsime ette pika teekonna Võrru, kus saime oma esimese festivalikogemuse esinedes Võru Folgil.

Nelja päeva jooksul andsime 10 täispikka kontserti, muuhulgas tantsisime laupäeva õhtul kõik kahe jalaga Lätimaal, mistõttu võib linnukese teha ka Uppsari esimese välisreisi taha Esinemised leidsid aset nii kõrvetava päikese all kui lausvihmas, pannes sellega proovile nii meie vaimse kui füüsilise vastupidavuse. Aga me pidasime vastu ja olles täna tugevamad kui kunagi varem, ootame juba järgmisi väljakutseid!

Vastukaja meie etteastetele on olnud innustavalt positiivne ja kindel on see, et me võtame selle Võru lavalaudadelt saadud tunde ja väe kaasa kõigile oma järgnevatele esinemistele!

Kõige vahetum ja siiram tänutunne peegeldus aga meie oma võrokeste, Kaia ja Keidu nägudelt. Uppsar tänab omakorda, et nad meid oma koju, Võrumaale, kutsusid.

Mõned emotsioonid on nii ägedad, et nende pinnalt sõida või maailma lõppu. Võru Folk kinnitas taaskord, et Uppsaris on inimesed, kellega koos võib selle reisi ette võtta küll.

Foto: Mirjam Nutov
Foto: Mirjam Nutov
Foto: Simo Kruusement
Foto: Sulev Senkel