20. oktoober 2011

2011 / 2012

Uppsari uus hooaeg on alanud, seda ka kunstilises plaanis.

Meie selle hooaja peamine eesmärk on saada tugevaks grupiks nii tehnilise kui ka esinemisväljenduse osas. Selleks on kindlasti oma panuse andnud augusti lõpus toimunud treeninglaager ning värsket verd on lisandunud uute tantsijate liitumisega.

Kunstilisel meeskonnal on algavaks hooajaks ambitsioonikad plaanid luua Uppsarile ja Uppsari peal uusi tantse. Tantsude loomine on vaheldusrikas ka tantsijale, sest protsessis osalevad kõik tantsijad. Tantsude loomise eesmärgiks lisaks tantsijate motiveerimisele ja oma repertuaari kasvatamisele on ka osalemine uute tantsude konkursil.

Kindlasti tuleb ette reisimist ning Uppsari nimi saab osaks mõne (folkloori)festivali kavast. Et jõuda riigisiseselt rohkem rahvatantsu pildile, siis kaalume osalemist ka mõnel võistutantsimisel, mis võiks olla natuke erinev tavalisest võistutantsimisest nagu näiteks Vargamäel Untsakate oma oli.

Seega on Uppsaril tulemas põnev hooaeg – soovitame kõigil näha ja nautida!

Alo Einla

***** ***** ***** ***** *****

Uppsar’s new season has begun.

In every way - also artistically. Our main goal this year is to become a strong dance group both technically and performance wise. We started preparations already in August, in the end of which we had a dance camp. Also we have many new dancers among us with new bright ideas.

Our artistic supervisors have pretty ambitious plans for this season - to create new dances for and with Uppsar. Creating new dances is challenging also for dancers, as everyone is involved in the process. Beside motivating dancers and enriching the repertoire, the aim of creating new dances is also to participate in competitions for new dances.

We’ll surely take up some travelling and Uppsar will be a name on the schedules of some (folk)dance festivals. To make ourselves more visible on national folkdance scenery, we think about entering into a dance challenge. That should be a bit different from typical dance challenges, a bit like for example Untsakad held in Vargamäe.

Thus Uppsar is facing a really exiting season- we happily recommend everyone to see and enjoy it!

Alo Einla